Mockfjärd 2014-10-08

 

 Hejsan du förälder till en ungdom i Gagnefs kommun.

 

Här kommer en hälsning från oss som jobbar på fritidsgårdarna i Gagnefs kommun, vi vill med det här brevet berätta lite om vår verksamhet och vad du som målsman kan förvänta dej av oss som jobbar inom verksamheten.

Fritidsgårdsverksamheten är en öppen verksamhet som på inget sätt är kopplad till skolverksamheten, att gå på fritidsgård är en möjlighet för våra unga i Gagnef, ingen skyldighet men eller ingen rättighet. Hos oss är man frivilligt och därför så förväntas också besökarna att följa de få och enkla trivselregler vi har. Väljer man som besökare att envist strunta i dessa trivselregler så kan man inte vara hos oss! Här är vi konsekventa och det har en del ungdomar svårt att acceptera. Skickar vi ut någon så ringer vi alltid hem till målsman och berättar varför. Här finns trivselreglerna >>>>>

Ålder på våra besökare är från årskurs 7 till 18 år på kvällarna, vi har mellanstadieverksamhet två eftermiddagar i veckan.

Du som målsman är hjärtligt välkommen att besöka våra fritidsgårdar, ni kan hälsa på oss fritidsledare och ta en kopp kaffe/ te om det nu är så att er tonåring inte vill att ni hälsar på honom/henne ! Du kan också spela biljard eller pingis, eller varför inte utmana någon i tv-spel!

Vi har väldigt få incidenter på våra gårdar, om det nu skulle hända något så ska personalen kontakta er.

När det gäller utsatthet och mobbning är den ibland svår att upptäcka, känner ni till något som hänt eller händer på våra gårdar så vill vi att ni kontakta oss.

Hos oss ska alla känna sig trygga med att personalen agerar då det uppkommer obehagliga situationer.

Våra trivselregler är få och enkla, vi förväntar oss att alla våra besökare fixar att följa dessa.

 Vår policy när det gäller tobak / droger är nolltolerans. Och det betyder följande: ( Putte & Greta får representera besökare då det blir enklare att beskriva situationen.)

Det samma gäller våra arrangemang även om vi befinner oss på någon annan plats än gården.

 

Om Putte ertappas med snus inne på gården eller rökandes på gårdens område får han en varning och vi ringer hem. Om Putte inte accepterar tillsägelsen utan ertappas igen får han lämna gården och vi ringer hem och meddelar det.

Om du som målsman accepterar att ditt barn röker/snusar innebär det inte att han/hon får använda tobak på gårdens område.

Är Putte är över 18 år ringer vi inte hem annars gäller samma regler.

 

 Om Greta befinner sig på gårdens område och misstänks ha druckit alkohol pratar fritidsledaren med henne, hon blir ombedd att blåsa i en alkoholtestare som vi har. Vi mäter ingen promille, vi bara konstaterar om hon druckit eller inte. Visar det sig att mätaren ger utslag ringer vi hem och förväntar oss att Greta hämtas. Om hon vägrar att blåsa behandlas hon som att hon druckit.

Vi tar ett samtal med Greta följande vecka då vi upplyser henne om att det blir avstängning en månad från gårdarna. Detta gäller då alla gårdar i kommunen.